napi hardver

napi hardver

Atombiztos laptop táska

2022. április 15. - M3physto

Egy laptoptáskával kapcsolatban nincs különösebben sok elvárásunk azon kívül, hogy notebookunkat viszonylagos biztonságban tudhassuk és kényelmesen cipelhessük magunkkal, ám a Vivax strapabíró koffere minden képzeletet felülmúl.

ViVAX-Rugged-Laptop-Case-8

Gyakorlatilag az elképzelhető összes környezeti hatástól meg tudja védeni munkaeszközünket, az erősebb ütődésektől kezdve kibírja az extrém nyomást, homokot, port, vizet, havat és jeget, sőt a sav és az extrém hőmérséklet sem kottyan meg neki, ráejthetünk egy kettlebellt vagy áthajthatunk rajta autóval, talán még egy atomtámadást is túlélne.

Mindezt a különleges külső borítás teszi lehetővé, a Nex névre keresztelt polimerborítást ugyanis eddig csak a repülőgépeknél használták a mérnökök, a SEBS 845 típusú tömítéseket pedig egyenesen a Forma 1-ből kölcsönözték.

Vivax_13

A további védelemről a belső ütésre keményedő Poron XRD-réteg gondoskodik, ami 90%-ban képes elnyelni az ütésekből származó kinetikus energiát, a Hyperlastic-csíkok pedig egyfajta felfüggesztésként szolgálnak, hogy a sokkhatás során a notebook még véletlenül se ütődjön a laptoptáska belső oldalához.

A 42,6 cm széles, 36 cm magas táska vízállóságát illetően IP68-as besorolást kapott, vagyis 2 méteres vízben minden gond nélkül kibír egy teljes napot anélkül, hogy beázna, maximálisan pedig 5 centi vastagságú gép helyezhető el benne, szóval tulajdonképpen minden ma kapható ultrabook és laptop belefér.

Természetesen pánt is kapható lesz hozzá, amivel vállra akaszthatjuk vagy hátitáskaként hordhatjuk, ám nem árt sietni a megrendeléssel, hiszen első körben egyelőre 500 példányt gyártanak le a Vivax Laptop Case-ből, darabját pedig 144 euróért  (~45.000 Ft) árulják elsősorban akciódús életet élő titkosügynököknek, sarkvidék-kutatóknak és rally-versenyzőknek.

süti beállítások módosítása