napi hardver

napi hardver

Színpadra lép az ADATA első DDR5 memóriája

2023. január 08. - M3physto

Az ADATA nagyban készül az első DDR5 memóriáinak piacra dobására, amelyek az XPG Caster fantázianév alatt debütálnak majd, és 8, 16, illetve 32 GB-os modulokban lesznek elérhetők. Az effektív órajelek 6000-től egészen 7400 MHz-ig fognak nyújtózkodni, és az esetleges stabilitási problémák megelőzésének, valamint a tuningpotenciál kiderítésének érdekében a vállalat az alaplap gyártók nagy kvartettjével (ASUS, ASRock, Gigabyte, MSI) folytat szoros együttműködést.

Biztosan sokan díjazzák a tényt, hogy a kéttónusú, egészen pofás bordázattal közelgő, 1,1 voltos feszültséggel üzemelő RAM-ok felhozatalába nem csak RGB LED-ekkel megszórt variánsok kerülnek, hanem lesz natúr, fények nélküli (és némileg alacsonyabb) változat is. Az időzítésekről egyelőre sajnos nem szól a fáma.

Az új éra hírhozói várhatóan a harmadik negyedév folyamán jelennek meg a polcokon, de árakat túlságosan korai lenne mondani, főleg, hogy eleinte a támogatás sem lesz éppen széles körű, hiszen még a következő generációs Intel Alder Lake és AMD Zen 4-es processzorok sem futottak be.

süti beállítások módosítása