napi hardver

napi hardver

India is chiphatalommá válna

2022. december 13. - M3physto

India jóváhagyott egy 10 milliárd dolláros csomagot, amely keretében a chipgyártókat és a kijelzők gyártóit vonzaná be a régióba, de a tervezésen is nagy lenne a hangsúly. India szeretne a globális elektronikai gyártási lánc meghatározó központja lenni.

Az indiai kormány a különféle projektek költségeinek akár 50 százalékát is támogatja pénzügyileg, hogy globálisan is versenyképes legyen. A tájékoztató szerint a Foxconn mellett a Tower Semiconductor, szingapúri szereplők és a Vedanta Group is indiai gyárakat szeretne. Számos cég igyekszik több lábon állni gyártás terén, főleg Amerika és Kína elhúzódó kereskedelmi vitái miatt. India ezt a lehetőséget használná ki, valamint a chipválság okozta nehézségeket. Segítenének továbbá a teljes rendszer működésében: a chipek tervezésében, gyártásában, csomagolásában és tesztelésében is.

A legnagyobb elektronikai gyártóknak eddig nagyjából 30 milliárd dollárnyi kedvezményt ajánlott az indiai kormány, hogy felpörgesse a gazdaságát – így lett India a világ második legnagyobb okostelefon-gyártója, amely az Apple három legfőbb gyártópartnerét, a Foxconn, Wistron és Pegatron cégeket is befektetésre ösztönözte. Mindennek hatására sok új álláshelyet és még több befektetést várnak. Csak a Tata Group 300 millió dollárt fektetne a chipek helyi összeszerelésébe.

süti beállítások módosítása